2010 Prinsen en Prinsessenborrel

2010 Prinsen en Prinsessenborrel

Op 21e september vond de 30ste editie van de Prinsen- en Prinsessenborrel plaats in het Parkhotel. De juryleden waren Peter van Heemst (gemeenteraadslid Rotterdam), Liesbeth van Ginneken (Beeldhoudster en schilderes) en de Gouverneur van Kiwanis District Nederland, Geurt Brouwer. Vijf serviceclubs streden met hun sociale projecten weer voor de prijzen van 750, 500 en 250 euro.

Winnaars waren dit jaar:

Zonta Rotterdam (750 euro) steunt lokale projecten waarmee de status van vrouwen wordt verbeterd en hierdoor niet zelden ook die van kinderen – de nieuwe generatie. Het specifieke subsidiedoel: supervisie van Mentor – Moeders. Moeders helpen Moeders in gezinnen waarin partnergeweld voorkomt.

Junior Kamer Rotterdam (JCI Rotterdam) 500 euro presenteerde het project ‘Hakims of Comedy’. Deze groep (nog geen stichting of vereniging) wil het integratiethema juist via humor en comedy benaderen en beslechten.

Project Taaislijm van Quota International (250 euro) Taaislijmpatiënten van 18+ moeten soms wekenlang geïsoleerd behandeld worden. Daar het uiterst belangrijk is voor deze patienten om veel te sporten en te bewegen, heeft het EMC gevraagd om een financiële bijdrage voor het kopen van sport/trimtoestellen. Deze toestellen zouden wij gaarne leveren.

Deel deze post