2004 Reis Polen

2004 Reis Polen

17 06 2004 | Kiwanis is meer dan alleen de club. Niet alleen inzet voor de zwakkeren in de samenleving. Het gaat ook bij Kiwanis om elkaar te ontmoeten. Leren van elkaar. Toen vanuit het Kiwanis International Regio kantoor te Gent de vraag kwam of wij een Poolse club wilde helpen aan het vaandel en een hamer en bel, namen wij dat direkt op ons.
Op 17 juni 2004 vertrok een delegatie van Kiwanis Club Rotterdam naar Polen om de Poolse Kiwanis Club Zamosc te helpen aan de Charter attributen. Met het vliegtuig naar Warshaw en vandaar met een busje 250 kilometer naar Zamosc. Zamosc is een stadje in Italiaanse bouwstijl. Wij kregen een geweldig ontvangst . De vrouw van Maarten Maasdam, Jolante was onze tolk. Na de de uitwisseling van kado's en vaandel, werd het zoals altijd bij Kiwanis goed eten en dansen.

Zingen kunnen de Polen beter dan wij. Als wij nog eens terug gaan dan moeten wij wel wat Nederlandse liedjes leren. De volgende dag hebben wij het Kindertehuis bezocht wat het fundraisingsproject van de Kiwanis Club Zamosc is.
Februari 2005 charterde club Zamosc officieel. Helaas was het toen winter en konden de club niet bezoeken. Voordat wij weer teruggingen hebben wij in Warshaw nog van de gastvrijheid van Maarten en Jolante genoten en de stad bekeken.

Deel deze post